Wednesday, 26 April 2017

Okay this is soOoO fun hahaha!



Aku tengah sakit perut tahap dewa then ingat nads nak call rupanya x then okay fine dia nak text cause member dia dekat rumah dah tidur
okay fine aku bangun dari katil semua then on laptop sebab takut aku tertidur then dah bangun semua last last dia reply gila lambat jadi lost mood.

Then bila aku tanya sebenarya dia tengah buat apa asal reply lambat sangat kan rupanya dia layan youtube bukan nak cakap apa lah kan just terasa lah kan dengan period On the way ni kan memang sengaja cari pasal actually.

Bukan aku x cakap yang aku nak period dah cakap naik berbuih mulut tapi still buat lagi x de pengalaman layan perempuan On the way or on The period kot..

Tipe dia naik mental aku boleh je tahan x kan aku period sebulan sekali ni x boleh nak layan juga susah lah kalau macam tu or senang time period x yah contact baru x gaduh ye kan tapi bila fikir balik macam mana kalau In future nanti nads jadi suami aku x kan setiap kali period x bersuara pulakkan rumah tangga apa macam tu.

Haishhh dah lah reply lambat then text sepatah hilang sepatah hilang SAKITNYA!!!!

Okay lah nak banding aku dengan dia kan dia lagi banyak berkorban dari aku lah kan dengan penat kerja semua still make time nak layan aku kan but aku pon heh fine lahh bagi je lah dia menang but mood swing time period aku ni bukannya datang selalu kadang setahun 2-3 time je pon selebihnya aku hyper AF haishhh

Dengan aku ada exam berlambak nak kene hadap paling aku pening ANATOMY kalau x dapat 4/5 or 5/5 memang cikgu aku bantai aku sebab aku example student haishhh dengan sekaliling killing me like hell aku punya tempat chill ada dua je mama & nads tapi kalau salah satu buat hal sakit jiwa aku.

Hahaha this is havoc dia blah tidur macam tu je hebat hebat...!

Aku x tahu lah nak cakap apa buat lah apa nak suruh solat susah ada je alasan then dengan buat muka yang macam menyampah nak mati tu tegur semua x boleh entah lah ye lama lama rasa nak give up pon ada.

Then time jiwa aku tengah sensitif like f dia x habis habis tuduh aku ada lelakilain lah bla blabla lah x habis habis x cukup sehari sambung keesokkan harinya kau rasa apa aku rasa?

Dia nak apa lagi aku rasa semua password dia dah ada apa lagi dia nak kalau betul aku nak buat heh bersepah lah tu pon still x reti nak hargai aku setia dengan jarang contact LDR lagi seriousshit lah kan kalau nak buat time awal awal time dia hilang sebulan tu dah lama aku blah sebab dia kukuh sangat sangat time tu baru lagi relay ni so no point actually aku stay but I Don't Know why aku still bertahan walaupon aku x tahu dia buat apa dia pergi mana dia bla bla bla ke apa kan but heh here i am.

Kadang kadang rasa macam dia just playing around pon ada, rasa macam dia dengan member dia bertaruh duit je then dah sampai tempoh blah macam tu je. Aku pon x tahu lah dah sakit jiwa dah.

Sepatutnya aku sebagai perempuan yang sepatutnya tuduh dia macam macam ada password kinda stuff but fyi kan aku satu pass dia pon xde dulu ada lah IG dia but now I Don't Know any shit cause ig dia x boleh buka and still aku percaya bulat bulat macam tu je.

Ntah lah tapi sekali je aku nampak or ada orang bagi tahu dengan bukti memang aku cakap aku blah terus kalau one day dia jadi patient aku memang aku tolak aku x nak tengok langsung muka dia sebab aku dah berkorban gila gila then kene cheat memang bad luck lah kan hahahaha.

Member aku semua x habis habis dengan ayat "ala karlos pergi lost je la" dengan sekeliling merepek bukan  bukan  dekat telinga aku okay dia x suka aku jadi clingy okay fine tapi aku rasa x susah nak inform kan just bagi tahu je bukannya aku nak menyemak ke apa cuma nak tahu tu je salah eh aku sebagai perempuan nak tanya soalan macam tu? Okay if this how its goes aku pon buat yang sama x pe kan?

Aku try text dia sebab tadi kata nak tidur sangat kan eh sekali reply WOW! bila tanya eh kata saja je nak bergurau lah konon hahaha aku rasa kalau aku x tegur tadi tu memang sampai ke esok x de text apa apa then dia cakap tengah layan youtube eh mana pergi semangat nak tidur tadi tu youtube curi ye haha so funny.

Kalau malas nak layan cakap je aku bukan tumbuk ke apa aku tahu "berambus" tu apa dari cara dia text memang nampak sangat lah malas nak layan aku x nak layan jujur je bukan susah pon. Kalau dah bosan sangat nak layan aku cakap je serious daripada sikit sikit gaduh sikit sikit mood out macam apa ntah je. Bagi dia best kot benda benda main mood macam tu?

Aku x tahu lah dia buat aku x pe tapi bila aku buat balik dekat dia, dia marah sampai menghilang. Then x habis habis cakap "maybe u tak rasa apa yang i rasa" habis tu apa yang dia buat tu aku x rasa ke? aku ni dah lah bende kecik pon aku perasan bayangkan benda benda yang besar haishh

Haritu ada sekali tu aku betul betul sakit kau tahu dia boleh cakap apa dekat aku dia cakap ye bukan text, dia cakapa "alaa zara kalau sakit benda biasa" fuhhhh dia punya pedih tu memang sampai ke tua aku akan ingat serious lah kan parent aku sendiri pon x pernah keluar kata kata macam tu okay lah maybe sebab diaorg parent kan then bff aku cikgu aku member aku semua x pernah pulak cakap macam tu sebab aku sakit memang sakit betul bukan main main kalau sakit sikit sikit aku still redah je lah aku pernah temperature dekat moscow -20 aku still redah pergi klass dengan demam panas like shit pucat macam mayat hingus meleleh bukan hijau tapi putih kau fikir sendiri lah benda macam tu main main ke? Sampai semua orang cuak nak mati sebab takut aku pengsan ke apa sebab temp rendah gila dengan bilik aku tingkat 4 x de lift nak kene panjat tangga kau try fikir then boleh dia cakap macam tu sumpah deep weyhh.

Slowly memang aku boleh chill dengan ayat tu tapi kau bayangkan bila everytime aku sakit aku just bagi tahu dia reaction dia macam kesah x kesah je kau try fikir dia Boyfriend aku tau kalau kawan aku boleh terima ini kawan lebih care daripada BOYFRIEND sendiri kau x rasa sakit ke? Parent aku memang risau sebab diaorg tahu aku sakit memang sakit betul bukan main main tu pun dia still x kesah sampai today actually and bila aku mempersoalkan kenapa dia macam tu dia cakap "jangan lah sakit time i x de tapi kalau nak sakit, sakit time i ada so i boleh nak rawat u" habis tu kawan aku tu semua ada dekat sebelah aku ke? But still they care siap ada yang bagi ubat segala macam

Aku sakit bukan nya aku tunjuk dekat orang pon and kadang kadang aku x rasa pon aku tu tengah sakit sampai orang tegur baru aku perasan then aku cepat cepat telan ubat haishh aku x tahu lah selama 6 tahun ni boleh sabar ke tak tapi hope boleh lah ni x pe mood swing aku ni aku still boleh kawan tapi sempat yang teruk yang aku memang x boleh kawal tu memang aku rasa relay ni hacur kalau nads x boleh nak bertolak ansur langsung memang aku cakap tu the end sebab time tu semua benda yang buat aku fuck up memang semua aku tolak tepi sebab serabut otak aku je.

Kita tengok je lah apa akan jadi pada masa akan datang... Hope okay

Sunday, 26 March 2017

I DREAM ABOUT HELL!


So cerita di macam ni..
Semalam aku tidur lewat around 1am tu pun kira beruntung la tertidur cause dah 2-3 day aku tak boleh nak tidur. So aku pon dengar lagu before aku tertidur then aku tersedar jap aku tutup lagu then tidur.

So kira aku tertidur pukul 1 lebih then time tidur tu aku mimpi macam ni starting mimpi tu pelik sikit
Dalam mimpi tu start je aku dah macam dalam satu bus so aku assume maybe aku nak pergi bercuti or something like that lah, aku tak tengok orang sekeliling sebab aku memang x pernah kesah pon so yeah then sampai dekat destinasi ada suara yang garang sangat sangat suruh kami semua turun then aku pon turun then sambil aku tengok bawah aku cakap "kami dekat mana ni" then dia jawab "nanti kau akan tahu" then aku pon macam okay fine then jalan tapi time tengah berbaris nak masuk macam satu tempat tu aku beratur dekat belakang then time aku beratur tu aku tengok lah diaorg buat apa then aku nampak diaorang pakai macam tag orang jahat tu ala kan orang yang masuk penjara tu dia ada pakai tag gantung dekat leher tu. Okay then aku macam eh pelik semacam je then aku masuk dalam aku tanya macam ada orang dekat situ la aku tanya

"cik tumpang tanya saya dekat mana ni?"
"nanti kau akan tahu"

Aku pelik asal susah sangat nak cakap ni??
Then tetiba dia macam halang pandangan aku dengan tangan dia tapi dia bukan tutup mata aku dia macam tangan dekat tepi mata halang pandangan, aku macam asal ni???
then aku dengar ada orang dekat tepi tu bercakap dia baru turun dari tangga dia cakap dengan orang yang aku tanya tadi

"wuhuu"
"kau nak apa datang sini?"
"saja je datang sini nak tengok mereka"

Aku pon apa lagi curi curi intai lah then bila aku nampak je kaki orang tu badan orang tu terbakar dengan api yang sangat sangat merah!!! Then orang tadi tu dah pergi orang yang cover pandangan aku tu pon x cover lagi then aku terus tanya dia

"cik saya dekat neraka ke ni?"
"ha bagus la kalau dah tahu."

Astaufirullah apa salah aku? So yang aku bercakap tadi tu dengan malaikat lah kiranya Masyaallah.

Then tetiba dia hulur card yang macam orang lain aku ambil then bila aku tengok atas card tu nama aku salah then aku cakap

"maaf cik nama ni salah cik"
"salah?"
"ye. nama saya z********"
"ah tipu la tak mungkin salah"
"Betul cik nama saya z*******"
"hmm kalau macam tu..."

Tetiba dia macam panggil someone then orangtu ada cakap kau ikut orang tu hal kau ni nanti kami buat pertimbangan semula then orang tu bawa aku pergi satu tempat then dia suruh aku duduk dalam tu dan jangan buat apa apa aku macam okay. Then memang tak lah aku nak duduk je sambil tunggu then aku pergi dekat tingkap aku selak macam langsir then aku nampak neraka Astaufirullah apa yang aku boleh cakap tempat dia sangat sangat sangat menyeramkan!!!

Then time aku tengah tengok tu aku ternampak ada perempuan tengah tergantung then aku dengar jeritan astaufirullah aku tak tahu nak explain macam mana yang aku boleh cakap tempat dia scary sangat sangat sangat!!!

Then tetiba ada orang datang dia cakap macam ni
"weyh kau nak tinggal sini ke?"
"tak nak"
"kalau tak nak malam ni jam 12 ready turun bawah nanti ada kenderaan kita naik kenderaan tu then kita lari pergi syurga"
"okay"

Then tepat waktu aku pon turun then time aku dah masuk dalam kenderaan tu kami tunggu someone dia jalan slow sangat then bila dia masuk dia lebik sangat sangat aku macam dia ni kenapa??

Then kami pon berangkat then time berangkat tu aku nak tengok belakang then tetiba...

Aku pon bangun dari tidur serious aku bangun je aku terus menangis sebab aku nampak neraka weyhh Neraka Jahanam! Astaufirullah then aku terus text mama & syamil sebab aku dah takut sangat sangat tapi macam biasa la syamil kan mana nak kesah tentang aku lagi semenjak dah jatuh cinta ni aku nak call nadsmi tapi dia menghilang so aku macam x pe la then aku call mama then mama cakap maybe ALLAH ada nak bagi aku petunjuk dekat aku cuma aku je yang x faham, weyhh mimpi tentang neraka memang cerita dia benda sangat sangat buruk lah nak jadi dekat aku kan kan kan then mama cakap

"What Ever happen make sure kau banyakkan bersabar sebab kau tahu kau tu kepala angin & panas baran kan so banyak banyak kan bersabar no matter apa pon yang berlaku"

Aku macam hmm okay. Then mama calm kan aku serious aku cakap sampai saat ni aku sangat sangat takut mimpi tu macam arghh kau bayangkan sendiri je la kalau kau mimpi neraka siap kau nampak lagi neraka tu macam mana.

Minta minta la aku boleh lalui dengan mudah dan dengan jiwa + hati yang tenang In Shaa Allah AMEEN.
© Broken Angel ❣ | Blogger Template by Enny Law